AUTÓ SZ&B KFT. - Nyíregyháza
img

A Mitsubishi Motors bemutatja az új ASX-et Európában

Tokió,2024 április 24. A Mitsubishi Motors Corporation (a továbbiakban Mitsubishi Motors) bejelentette, hogy a Mitsubishi Motors Europe BV,  Mitsubishi Motors európai leányvállalata bemutatta az új ASX-et, amely egy kompakt SUV az európai piacon. Európában 2023 márciusában bemutatott ASX egy ötüléses kompakt SUV,amely a Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance CMF-B platfomon alapul és a Renault spanyolországi gyárában készül. Az új ASX esetében az elülső felületet újratervezték, hogy kifinomult, modern megjelenést kapjon, míg a csatlakoztathatóság és a biztonság kibővült, hogy a jármű kényelmesebb és biztonságosabb legyen, mint valaha.Az új ASX májustól a Renault spanyolországi valladolidi gyárában készül.

Dizájn:

Az új ASX elülső felületét újratervezték, hogy még jobban hangsúlyozzák a Mitsubishi Motors Dynamic Shield formatervezési identitását.A lökhárító közepét teljesen elsötétítették a Dinamic Shield kiemelése érdekében, a háromdimenziós, szatén ezüst motívumokat pedig mélységérzettel integrálták a hűtőrácsba, így az ASX még dinamikusabb és robosztusabb benyomást kelt. 

Csatlakozási lehetőségek:


Az ASX utastere fel van szerelve egy Smartphone-link Display Audio (SDA) 10,4 hüvelykes kijelzővel.Ez egyben az első Mitsubishi modell a Google beépített 1,2-vel amely egy összekapcsolt szolgáltatás az autókhoz.Ez hozzáférést biztosít a járművezetőnek a Google Aszisztenshez telefonáláshoz, szöveges üzenetek küldéséhez,zenelejátszáshoz, emlékeztetők beállításához és a hőmérséklet szabályozásához, mindezt hangutasításokkal , Google Maps navigációhoz és valós idejű közlekedési információkhoz, és a Ggoogle Play alkalmazásokat, például zene és podcast alkalmazások letöltéséhez, akár okostelefonról.

Emellett az újonnan kifejlesztett My Mitsubishi Motors mobilalkalmazás tovább javítja a csatlakozhatóságot, hogy az új ASX még felhasználóbarátabb legyen az emberek mindennapi életében. Az okostelefon használatával a soför - többek között- meg tudja határozni, hogy hol parkol a jármű.

A Biztonságos parkolást biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a Park Assist1, amely automatikusan felismeri, hogy hol lehet parkolni, és segít a garázsban, az előre néző parkolásban, és a párhuzamos parkolásban. Az Around View Monitor is elérhető a jármű körüli akadályok észlelésében.

Erőátvitel:

Az új ASX teljes hibrid (HEV) modellben, lágy hibrid modellben és benzinmotoros modellben érkezik.A HEV modell egy 1,6 literes benzinmotort, két villanymotort (egy generátor indítót, és egy főmotort), egy autómata több üzemmódú váltót és egy 1,2 kWh-s akkumulátort tartalmaz. Van egy új E-SAVE üzemmód is, amellyel vezetés közben kíméli az akkumulátor töltöttségét későbbi használatra.Ha a töltöttségi szintet 40 százalékon vagy afeletti szinten tartjuk, energiát takaríthatunk meg elektromos járművek vezetéséhez. A lágy hibrid modell 1,3 literes közvetlen befecskendezéses turbófeltöltővel szerelt benzinmotor, amely  6 sebességes váltóval, vagy 7 sebességes duplakuplungos automata sebességváltóval szerelt. A benzines pedig 1,0 literes turbófeltöltős benzinmotorral és 6 sebsséges manuális váltóval szerelt.

1:Bizonyos felszereltségi szinteken.

2:A Google, a Google Play és a Google Maps a Google LLC védjegyei.

2024-04-25 Híreink